dilluns, 30 de setembre del 2013

El Drive! Funcions i reflexió del servei...


El Google Drive és un servei d'allotjament de tot tipus d'arxius. Treballa amb el seus propis programes tant pels documents com per les presentacions, fulles de càlcul,... Sempre compatibles amb els diferents programes del Pack Office que estem més acostumats a fer servir com el "Word". El fet de poder compartir tant carpetes com documents amb altre gent i que aquests tant ho puguin veure com editar, fa que també sigui un servei molt interessant per a treballar en grup d'una manera molt fàcil. És un clar substitut del conegut Dropbox ja que ofereix més possibilitats que aquests i també per la comoditat de ser un servei integrat de les comptes Google.

Especificacions del google Drive: A la dreta de la pantalla d'inici del servei, trobem un llistat d'opcions que ens classifica els arxius de la següent manera per a poder tenir un accés més ràpid al contingut que volem trobar.


Google Drive no només permet compartir documents com he comentat abans, sinó que també permet l'edició simultània d'aquests, és a dir, que poden està treballant sobre el mateix document totes les persones amb les que ha estat compratit aquest. Per fer-ho només cal fer clic sobre el document que volem compartir i a continuació sobre aquest icone: 

Seguidament ens apareixerà un recuadre on només caldrà afegir el mail de totes aquelles persones amb qui volem compartir el document.


Finalment ja podem comença a treballar tots al mateix temps aquest nou document. Drive també té un petit xat que ens permet parla amb la gent que està editant el mateix document que nosaltres per facilitar la comunicació i el treball.


Reflexió en grup del Drive

El llenguatge: més que un mitja de comunicació

El llenguatge és una capacitat humana, és a dir, naixem amb ell, és un do universal que ens diferencia. Bàsicament es concreta en una llengua (sistema de signes propis d'una comunitat).

Gracies al llenguatge podem veure les coses que ens envolten de la mateixa forma, ja que ens permet classificar-ho en categories, classes,... Sintetitza l'entorn i fa possible una mateixa realitat. És paral·lel al pensament, sense l'un no és possible l'altre i també és un suport de la memòria i l'auto expressió.



Proveu de pensar amb un bolígraf a la boca... és més difícil?



dimecres, 25 de setembre del 2013

La comunicació i el públic...

... són dues figures directament relacionades amb el comunicador. La comunicació vindra determinada per l'entorn i pel tipus de públic al que va dirigit. La paraula i les imatges es complementen al mateix nivell de rellevància per a una bona comunicació (descartem doncs el tòpic "una imatge val més que mil paraules").

El comunicador, com a tal, també ha de saber posar-se en el paper del públic fent així que hi hagi una bona comunicació entre les dues parts. Per tant, és important el saber escoltar del públic. Sobre això era el meu text titulat "Fer silenci" i a continuació el resum d'aquest text per aprofundir en el com ser un bon públic!

Perquè fer silenci? Per escoltar. I silenci no vol dir només callar i no di res, també vol dir deixar la ment en blanc i això, és molt difícil perquè facilment ens distreiem en pensaments i passem d'estar escoltant a deixar en un segon pla allò que ens diuen. Per escoltar, per tant, és necessari un silenci exterior que ens ha de conduïr a un silenci interior, el qual requereix una gran capacitat de concentració mental.

dijous, 19 de setembre del 2013

Com ser un bon comunicador?

El fet de ser o no un bon comunicador "no és una ciència exacte", és a dir, no hi ha uns paràmetres tancats per a ser un bon comunicador. Això passa perquè "l'auditori" (públic, qui rep el missatge) no és sempre el mateix, i per tan, segons les idees, punt de vista, edat i d'altres trets del receptor, serà més bo o més adeqüat un comunicador o un altre. Tot i això, sempre partirem d'unes bases que ja es donen per suposades que ha de tenir un bon comunicador tingui l'auditori que tingui. Alguns d'aquests trets són: la claredat, la riquesa lingüística, l'adequació,...

A classe han sortit bons comunicadors que m'han cridat l'atenció com "Risto" i "Lauryn Hill" i he buscat informació sobre aquests:


  • Concert en acústic de Lauryn Hill en el que es veu la seva proximitat amb al públic i com es comunica tant cantant com entre cançó i cançó:


  • Enllaç del web de Risto Mejide en el que publica el que pensa en format blog i articles: Risto Mejide
Un altre bon comunicador que no ha sortit però que jo tenia a la meva llista d'opcions és Joel Joan, i també us deixo amb un vídeo on apareix ell, i altres actors catalans que es mostren com a comunicadors molt crítics: